© Rootsville.eu

Scott H. Biram (US)
tiltle: Fever dreams
music: Blues
release date: 2020
label: Bloodshot Records
info artist: Scott H. Biram


© Rootsville 2020

 

“Fever Dreams”, het 12e album van Central Texas singer/songwriter/gitarist/footstomper/ mondharmonicaspeler/predikant/hellraiser Scott H. Biram, aka The Dirty Old One Man Band, is een vurige maar intieme verzameling blues, klassiek country en rock -n-roll verzegeld met punk, heavy metal, en eerlijk gezegd, al hetgeen Biram wil.

Geproduceerd door Scott H. Biram tussen 2017 en 2019 in zijn studio Hiram's Hell Hole, in Austin, TX, biedt Fever Dreams nog een gruizige blik in de zoute wereld van versleten harten en slecht beheerde emoties. Eerlijk gezegd zijn blote ziel opnieuw neer te leggen aan de voeten van de mensen op een manier die maar weinigen kunnen, daalt en zwaait deze plaat, zoals altijd, op ware Biram-wijze, met verhalen over harde reizen met heimwee, verloren liefdes, overmatigheid, geestelijke vreugde en natuurlijk een eerbetoon aan enkele van zijn favoriete muziekpioniers.

Op “Fever Dreams” haalt The Reverend Biram al het vuil uit zijn spirituele moeras en verzint een vlezige stoofpot van een eenzame ziel ('Fever Dreams'), truckerland ('Can't Stay Long'), punk ('Whatcha Gonna Do ? "), klagende drankliederen (" Drunk Like Me " en godvrezende gospel (" Hallelu "). Biram's schurkengalerij met rare personages springen van de luidsprekers naar je schedel. Van straatverslaafde afvalligen tot zwervers in motelkamers; dronken demonen voor zielenzoekers met een spookachtig hart, dit zijn verhalen over menselijk lijden en feestvreugde die de beste van ons uitbeelden, en op hun beurt de slechtste van ons bovenhalen. Biram heeft het allemaal gezien en hij is de held die we nodig hebben om het te destilleren tot een mix van oprechte waarheid. Ik ben altijd fan geweest van de muziek van Biram en deze plaat versterkt nog maar eens dat gevoel .

tracks:

Fever Dreams
Hobo Jungle
Can't Stay Long
Drunk Like Me
Highway Kind
Monkey David Wine
Single Again
Whatcha Gonna Do?
Chickens
Hallelu
Everything Just Slips Away
Can't Stay Gone (Good Night from the Highway)
Hallelu (Remix)